Deri Cüzdan Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri Bakım Kılavuzu

Cüzdan, çanta, ayakkabı, ceket gibi birçok günlük yaşamda kullanılan parçalarda deri tercih edilmektedir. Unutulmamalıdır ki kaliteli deri kullanıldıkça daha kusursuz hale gelir. Ancak her ne kadar deri uzun ömürlü olsa da kullanıma bağlı olarak yıpranmakta, aşınmaktadır. İşte sizler için deri ürünlerinizin ömrünü uzatacak deri bakımı hakkına muhteşem bir içerik oluşturduk.

Deri Cüzdan Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

1.Cüzdanı Çok Doldurmayın

Deri doğası gereği esneyebilir, cüzdanınızın normalden fazla kart, bozukluk veya para ile dolu olmasıyla derinin doğal yapısı esner. Deri cüzdanın ilk kullanım günlerinde kart yuvaları daha sert iken kullanılmaya başladıkça kart yuvalarının ilk günkü dokusunu kaybettiğini görebilirsiniz. Deri karta uyum sağlayacak ve yerlerini öğrenecektir. Kesinlikle tek kart yuvasına birden fazla kart yerleştirmeye çalışmamalısınız. Yuvanın yapısını deforme ederek kartın yuvada sabit kalmasına mani olabilirsiniz. Deri cüzdanınızı kapasitesi kadar kullanmaya özen göstermelisiniz.

2.Cüzdanda Kesici – Delici Alet Bulundurmayın

Deri cüzdanlar dış darbelere olduğu kadar iç darbelere de açıktır. Cüzdanınızda anahtar, kalem gibi kesici veya delici aletler taşımamalısınız. Kesici aletler deriyi deforme ederek cüzdanı kullaşsız bir hale getirecektir. Deri dokusunun hassas olduğunu unutmamalı, kesici aletleri cüzdanda bulundurmamalısınız.

-%36
-%30
-%50
-%50
-%30
Çok Satan
-%30
-%40
-%37

3.Güneş Işığından Uzak Tutun

Cüzdanınızı uygun bir şekilde saklamak cüzdan ömrünü uzatma konusunda oldukça önemlidir. Deri cüzdanın doğrudan güneş ışığına maruz kalmasıyla deri solabilir, deforme olabilir. Gün ışığının uzun süre cüzdan üzerine düşmesiyle deri cüzdanın rengi atabilir. Bu konuda dikkatli olmalı olabildiğince cüzdanınızı güneş ışığından saklamalısınız.

4. Temizlediğinizde Yumuşak Bez veya Fırça Kullanın

Deri cüzdan inanılmaz yumuşak ve hassas dokuya sahip olduğundan dolayı silinmesi veya temizliği sırasında sert bezler değil, olabildiğince yumuşak bezler tercih etmelisiniz. Deri dokusuna zarar verecek kadar güç uygulamamalı nazik bir şekilde nemli bir bez yardımıyla silebilirsiniz.

-%35
-%44

5. Temizleme Sırasında Kimyasal Kullanmayın

Derinin dokusuna zarar verecek aşındırıcı kimyasal maddeleri kesinlikle kullanmamalısınız. Doğrudan deri dokusunu aşındıracağı için cüzdan renginin de bozulmasına, cüzdan görüntüsünün estetik durmamasına sebep olabilir.

6. Plastik Çanta ve Poşetlerde Saklamayın

Deri nefes alan bir malzeme olduğu için havalandırılması gerekmektedir. Yoğun plastik içeren koruyucu malzemelerde hava alamayacağı için doğru şekilde saklanamamış olur. Dolayısıyla derinin dokusuna zarar vermiş ve deforme olmasına sebebiyet vermiş olursunuz.

-%4
-%4
-%4
-%4
-%4
-%4
-%4
-%4

7. Kurutucu Isıdan Koruyun

Saç kurutma makinesi, kalorifer, radyatör gibi yapay ısı kaynaklarından deri cüzdanınızı uzak tutmalısınız. Yoğun kurutucu ısıya maruz kalan deri kurur ve çatlaklar oluşmasına sebep olur. Deri cüzdanınızı yapay ısı kaynaklarından olabildiğince koruyarak derinin ömrünü uzatabilirsiniz.

8. Nemden Uzak Tutun

Cüzdanınız bir şekilde neme, suya maruz kaldıysa ısı kaynağı kullanmadan kurutmaya özen göstermelisiniz. Yapay bir kurutucu kullanmadan doğal olarak kurumaya bırakmalısınız. Çok ıslanmış durumdaysa yumuşak bir bez yardımıyla sildikten sonra güneş ışığı olmayan bir alanda kurumaya bırakmalısınız. Deri yapısı gereği hava alacağı için rutubetli olmayan bir ortamda kendiliğinden kuruyacaktır.

9. Üzerine Oturmayın

Deri esnek yapıya sahip olduğu için uygulanan kuvvete göre formunu değiştirebilir. Evet cüzdan özellikle erkek kullanıcılar tarafından arka cepte taşınması kolaylığı taşır ancak arka cepteyken oturulduğu takdirde cüzdan şekli bozulacak ve bir daha eski formuna kavuşamayacaktır. Bu konuda hassas davranılmalı, arka cepte taşınsa bile üzerine baskı uygulamamak adına arka cepten çıkarılarak oturulmalıdır. 

-%6
-%6
-%6
-%36
-%36
-%36
-%36
-%36

Deri Çizikleri Nasıl Giderilir?

Deri cüzdanınız çanta içerisinde ayrı bir bölmeye konulmamasından, dikkatsizlik gibi sebeplerden dolayı çizilebilir. Deri çiziklerini kaldırabilmek için;

Öncelikle, alanı nemli bir bezle dikkatlice temizlemek ve yüzeyin kendiliğinden kurumasına izin vermek önemlidir. Yalnızca deri cüzdanın en üst tabakası çizilmişse, çizik yumuşak kuru bir bezle parlatılır ardından en uygun renkteki balsam kullanılarak yüzeye uygulanır. Deri derinden çizilmişse deri dolgusu kullanılır. Derin çizikler uygun deri dolgusuyla rahatlıkla giderilebilir.

Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri cüzdan bakımının düzenli olarak yapılmasıyla cüzdanınızın ömrünü uzatabilir, daha sağlıklı bir görünümle yıllar boyu kullanabilirsiniz.

  • Deriyi düzenli aralıklarla yumuşak bir bez veya fırça yardımıyla temizlenir.
  • Deri düzenli olarak havalandırılır. Nemden ve kurutucu ısıdan uzak tutulur.
  • 3 ayda bir kurumayı engelleyen deri kremleri, bal mumu esaslı waxlar, renksiz el kremleri veya vazelin kullanarak derinin esnekliğini koruduğundan emin olunur. Bu işleme başlamadan önce göze çarpmayan bir noktada kullanacağınız kremin denemesini yapın. Cüzdan üzerinde dairesel hareketlerle yumuşak bir bez veya elinizi kullanarak kullandığınız kremi yedirin.

Deri cüzdana cildinize davrandığınız gibi davranmaya özen göstermelisiniz. Belirli aralıklarla temizlemeli, kremini sürmeli, çok soğu ve çok sıcaktan korumalısınız. Cildiniz kadar hassas olan deri cüzdan kullanımı ve bakımı konusunda da narin davranılmalıdır. Garbalia cüzdanları sizler için aşkla üretiyor. Birçok farklı model, tasarım ve renkte seçim yapabileceğiniz Garbalia cüzdanları deneyimlemek için neyi bekliyorsunuz?

-%52
-%33
-%17
-%17
-%17
-%17
-%17
-%47
-%47
-%33

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbete Başla
1
👋 Merhaba,
Deri Cüzdan Bakımı Nasıl Yapılır? ile ilgili bilgi almak ister misiniz?